Cassette airco: ingebouwd in het systeemplafond

Cassette airco

Als u een systeemplafond heeft, wordt de cassette airco daar mooi in weggewerkt. Het enige zichtbare van de cassette airco is het luchtpaneel. De bekendste toepassing van dit type airco is natuurlijk in winkels en kantoren vanwege de daar vaak aanwezige systeemplafonds. Airconditioning voor iedereen levert cassette airco’s met een koelcapaciteit van 2,6 tot 14,1 kW.

 Inbouwhoogte hangt af van de koelcapaciteit

De inbouwhoogte van de cassette airco verschilt per model. De 1 en 2-weg units hebben slechts 18 centimeter nodig. Cassette airco’s met een koelcapaciteit van 3,5 tot 8,8 kW hebben een inbouwhoogte van 25 cm. De modellen met een grotere koelcapaciteit hebben doorgaans een inbouwhoogte van 32 centimeter.

 Koel of verwarm de ruimte met de cassette airco

Een cassette airco doet kan meer dan alleen koelen. Tegenwoordig zijn cassette airco’s ook leverbaar als warmtepomp. Als het buiten koud is verwarmt de cassette airco, is het buiten warm dan koelt hij. Zo draagt de cassette airco in de zomer en winter bij aan een aangenaam klimaat. Overigens hebben we ook modellen die alleen koelen (cooling-only).

Buitenunit airco

De cassette airco is aangesloten op een buitenunit

De buitenunit van de cassette airco installeren we uit het zicht. Op een plat dak, tegen de gevel of op de grond bijvoorbeeld. U bedient de cassette airco met de bijgeleverde infrarood afstandsbediening.

Cassette airco kopen of een offerte opvragen?

Wilt u meer weten over de cassette airco of direct een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Naast het leveren van uw nieuwe cassette airco, installeren we het systeem bij u thuis of op de zaak.

Contact opnemen

Laat hier uw bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Start typing and press Enter to search